Вршњачка медијација

Време одрастања наших ученика је препуно изазова. Одговорност нас, одраслих је тиме већа …јер смо пример оног што очекујемо од младог нараштаја . Како то можемо знати ,научити уколико нашој деци не пружимо алате за лакши живот и решавање свакодневних ситуација са којима се срећу ,оснажујући одговрност као лични допринос за лепши свет
Вршњачка медијација као начин едукације начих ученика је најлепши пример учења ,још када је одрађен кроз дружење са вршњацима друге школе права радост Управо такав мотив окупио је представнике Ученичког парламента основних школа ,,С.М.Тоза,, Елемир -Тараш и ,,Др Бошко Вребалов ,,Меленци .Али то није све јер су равноправни учесници били , родитељи чланови савета ,директори школа , као и представник ШО . Кроз процес нас је ,,водила,, школски педагог . Учили смо кроз непосредне активности и интеракцијску комуникацију , како се понашати у конфликтним ситуацијама ,трагали за решењима , дискутовали кроз групне активности , образлагали своје ставове, излагали пред својим другарима . и уживали у размени искуства , мишљења и упознавању .И Сведочили смо дивној атмосфери и креативним решењима до кијих су ученици долазили ,превазилазећи сва наша очекивања .
Крај нашег дружења подразумевао је и поделу диплома којима су ,на један симболичан начин , деца стекла ,,звање,,медијатора који ће даље ,,ширити,,своје стечено знење међу вршњацима и бити пример разумевања и толеранције ,на своју и корист своје заједнице .
Хвала школи ,,Др Бошко Вребалов,,Меленци на пријему и лекцији коју смо заједно учили .Свакодневно ћемо бити на испиту , колико смо бољи од тада .

Фондација "Новак Ђоковић" помаже да останемо здрави

Најновије активности у школи.
Фондација „Новак Ђоковић“ обезбедила је маске и дез. гелове за све ђаке прваке, и наши најмлађи другари су примили поклоне у Елемиру и Тарашу. Пресрећни и захвални.

У нашој школи се ДОБРОТА слави, Фондација Ђоковић помаже да останемо здрави.
Прваци...и Новак и ђаци!
Хвала од срца до неба...тако се ПЛЕМЕНИТОСТ учи, та нам лекција треба

Креативне радионице

Креативне радионице током 2019/20. године у сарадњи са УГ Тарашке роде.

Песнички вишебој и еко модна ревија

Песнички вишебој и Еко модна ревија у оквиру манифестације Дани Тарашких рода 2019/20

Приредба поводом дана жена 2019

Млади глумци и њихова остварења