Матура

Кажу растанци су тужни, али не и овај, матурски опроштај, којим сваке године уприличимо опроштај од још једне генерације осмака уз несебичну подршку родителја и старешина Милане Кукић и Мирјане Галин, које су својим залагањем дале свој допринос за најважније лекције другарства и заједништва. Свака генерација остави свој траг својој школи и понесе успомене које их попут амајлија чувају на стази одрастања.
Поносни смо на наших 51 иченика, подељених у 3 одељења, 47 у Елемиру, матичној школи и 4 ученика издвојеног одељења у Тарашу. Године иза њих пуне успеха наподручију спорта, књижевности, математике. 
Вукову диплому, одличним успехом и освојеним местима натакмичењима заслужили су:
Ксенија Михајлов – својим резултатима понела је ласкаву титулу Ђака генерације
Јасна Милинковић – својим кошаркашким талентом пласирала у репрезентацију, проглашена је спортистом генерације.
Хвала им за енергију младости и креативности коју смозаједно делили.
Расли смо и у чили заједно, јер једино школе не смеју да старе, оне иду у корак својих ученика и времена њиховог одрастања.
О.Ш. Светозар Марковић „Тоза“ Тараш, са своја 4 ученика у генерацији, опростио се уз пригодан програм који смо остварили уз несебичну сарадњу родитеља и разредне Весне Остојић. Наши ђаци, Коларевић Ена је остварила одличан успех,док су њени школски другари Марко Павловић, Никола Сузић и Милош Сукара – вр.добар.
Честитамо свима од срца, деци, родитељима а и наставницима!
СВЕСНИ ДА САМО ЗАЈЕДНО МОЖЕМО ДАТИ ПРИМЕР НАШОЈ ДЕЦИ ДА ЗНАЊЕ ВРЕДИ, ДА ЈЕ ЗНАЊЕ МОЋ.