Матура 2023

ТАРАШ 
Jош једна школска година је испраћена ….Растанци су тужни али не и овај …Матура ЈЕ РАДОСТ којом подржавамо нашу децу и ученике ка новој стази одрастања. 
Свечано је било у Тарашу ,издвојеном одељењу наше школе .
Одељење 8/3 са својом разредном Мајом Радомировић били су домаћини на свечаности која је уприличена за родитеље и госте уу школском дворишту .Свечано и емотивно су  пригодним програмом подсетили су присутне  на време проведено у својој школи  .Успомене се носе у срцу као амајлије на путу даљег школовања ..Могу да им се врате кад год пожеле. Поносни смо на наше ђаке . Сви су се трудили и постигли СВОЈ МАКСИМУМ . Ласкаву титулу Ђака генерације и Вуковца понела је Емилија Остојић. Истичемо њен двогодишњи -узастопан пласман на републичко такмичење из географије , чиме је промовисала свој труд и знање али и своју школу. Захвални смо им свима на времену које смо провели заједно не стидећи се да напоменемо да смо учили једни од других и заједно расли у својим врлинама и искуствима које нас је оснаживало у овом изазовном окружењу којем смо сви сведочили .
 
ЕЛЕМИР 
Свечаност матурске прославе у Елемиру организована је за 46 ученика , њихове  родитеље и присутне госте .   Свешана  Позорница  постала је  мала за све који су желели да виде матуранте . Уживали смо у емоцијама које се нису скривале али и промоцији знања и успеха наших ученика. Разредне старешине Радишић Властимир и  Цветићанин  Милица  били су уз своје ђаке прдходних година али је програм била  лепа прилика да се поздраве учитељи Станич Петар и  Јелена Раичковичћ  .Успех који су постигли је део учинка сваког детета Најуспечнији су награђени пригодним наградама које су додељене свим одфличним ученицима .Мајица , наотес , са логом њихове школе књиге су само неке од награда којим су се уз подршку МЗ Елемир ,школа одужила својој деци .Најуспешнија  међу  најбољима је  Маријана Кнежевић  која је проглашена Ђаком генерације  за шк.2022 / 23. годину 
За носиоце те ласкаве титуле ,уприличен је пријем  у Позоришту 28.јуна 2023 . год.  Том приликом  свим Вуковцима општине града Зрењанина  основних и средњих школа , под покровитељством ХУ ,,Светосавље ,, уручене су пригодне награде .
Град Зрељанин је у својој организацији у Културном центру окупио  најбоље ђаке освних и средњих школа  Уз речи подршке представника Министарства просвете ,али и градоначелника  ученицима је упућена порука поштовања за труд и време које су млади посветили стицању знања  и најлепже жеље у дањем процесу образовања . Знање јесте моћ и снага на том живнотном путу који чека ове младе људе који ће мењати свет на боље својим делима ! 
Нијје могла бити лепше испраћена школска 2022/23. година